Kišs jeb sāļais pīrāgs ar ķirbi un bekonu (6 porcijas)

Nepieciešams:

Mīklas pamatnei:

  • Milti – 220 g,
  • Sviests – 125 g,
  • Cukurs – 1 ēdamk.,
  • Sāls – 1 tējk.,
  • Auksts ūdens – 60 ml.

Pildījumam:

  • Riekstu ķirbis – 400 g,
  • Bekons – 4 šķēles,
  • Olas – 3 gab.,
  • Piens – 200 g,
  • Skābs krējums – 120 ml,
  • Sviests – 1 ēdamk.,
  • Ķiploki – 3 daivas,
  • Rozmarīns – 1 zariņš,
  • Malts muskatrieksts – šķipsniņa,
  • Sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana:

• Miltus sajauc ar cukuru un sāli

• Pievieno mīkstu sviestu un veido mīklas drupačas

• Tad pielej aukstu ūdeni. Visu samīci viendabīgā masā. Ja nepieciešams pievieno vēl mazliet ūdens

• Iegūto mīklu atdzesē, izrullē un klāj cepamformā (ø 23 cm). Cep 180°C aptuveni 15 minūtes

• Sagatavo pildījumu. Apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs

• Sagriez to un kopā ar ķirbja kubiņiem, ķiploka gabaliņiem un rozmarīna lapiņām liec gatavajā kiša pamatnē

• Pagatavo olu krēmu. – Sakul olas, pievieno pienu, krējumu, piparus, sāli un muskatriekstu

• Visu samaisi un pārlej kiša pildījumam. Virsū liec sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180°C aptuveni 40 minūtes

• Pirms pasniegšanas sagriez trijstūrveida šķēlītēs

 

Aikāgaršo padoms:

Izmēģini pagatavot kišu, kas pildīts ar dažādiem dārzeņiem, zivi vai vistas fileju.

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment