Meteņi sākas Centrāltirgū

Piektdien, 15. februārī, no plkst. 12.00 Meteņu ieskandēšana Rīgā sāksies Centrāltirgū. Eiropas lielākā tirgus Nēģu ielas laukumā kopā ar latviešu un slāvu folkloristiem tiks sacītas ardievas ziemai, sniedzot ikvienam svētku dalībniekam iespēju ne vien baudīt latviešu nacionālo ēdienus, bet arī iepazīt slāvu tradicionālos Masļeņicas našķus – pankūkas. Aizrautīgie pasākuma vadītāji Diāna un Normunds Bērzi aicinās piedalīties rotaļās un baudīt muzikālus priekšnesumus Centrāltirgus paviljonos. Savukārt, amatnieku un mājražotāju tirdziņš Centrāltirgū un Vidzemes tirgū norisināsies visas dienas garumā gan piektdien, gan arī sestdien.

Svētkus apmeklēt aicina RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs: “Meteņi ir ziemas noslēguma svētki, kad pie durvīm klauvē jaunais pavasaris. Tā kā līdz ar pavasara atnākšanu tirgū sākas jauna tirdzniecības sezona, kam seko jauns tirgotāju un pircēju pieplūdums, tad tradicionāli Centrāltirgū rīkojam tradīcijām bagātus un krāšņus svētkus. Aicinām ciemos ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi kopā baudīt labu mūziku un lieliskus ēdienus. Neiztiksim arī bez tradicionālās pankūku ēšanas.”

Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā uz ugunskura tiks gatavots ziemas pavadīšanas svētku – Meteņu – tradicionālais ēdiens grūdenis. Uz lielās pannas kviešu plāceņi tiks gatavoti labākajās latviešu virtuves tradīcijām, savukārt uz blakus pannas taps Masļeņicas tradicionālais našķis – dažāda veida pankūkas.

Par jautrību un līksmu atmosfēru Centrāltirgus Meteņu ieskandēšanas pasākumā rūpēsies Nacionālā teātra aktieris Normunds Bērzs un režisore Diāna Bērza. Svētku vadītāji klātesošos iepazīstinās ar Meteņu tradīcijām, izspēlēs konkursus un sveiks pasākuma viesus. Apmeklētājus ar dziesmām priecēs un kopīgās rotaļās aizraus tautas folkloras kopas „Tarkšķi” un „Berendeika”.

Amatnieku un mājražotāju tirdziņš Centrāltirgū un Vidzemes tirgū norisināsies 15. un 16.februārī visas dienas garumā.

 

TAGS: , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment