Pica (4 porcijas)

Nepieciešams:

Mīklai

  • Milti ar augstu lipekļa saturu – 500 g,
  • Svaigs raugs – 12 g,
  • Silts ūdens (40 – 60° C) – 250 – 270 ml,
  • Olīveļļa – 2 ēdamk.,
  • Jūras sāls – ½ tējk.,
  • Cukurs – 1 tējk.

Pagatavošana laiks: 2h
Pagatavošana:

• Sajauc raugu ar cukuru un pievieno siltu ūdeni, samaisi un pagaidi aptuveni 5 minūtes līdz raugs uzbriest un maisījumā parādās burbulīši.
• Kad raugs ir uzbriedis, pievieno ieraugam olīveļļu, miltus, sāli un samaisi
• Uzkaisi nedaudz miltus uz galda un turpini mīcīt mīklu uz tā.
• Mīklai jābūt gludai un elastīgai. Ja tā vēl ir lipīga, pievieno miltus, bet ja nedaudz sausa – siltu ūdeni.
• Kad mīklas mīcīšana pabeigta, liec to atpakaļ bļodā vai atstāj apklātu ar dvieli un ļauj uzrūgt. Mīklas rūgs pusotru vai divas stundas.

Pildījumam

  • Selection by Rimi tomātu mērce – 1 ½ ēdamk.,
  • Extra virgin olīveļļa – 1 ½ ēdamk.,
  • Mocarella siers – 70 g,
  • Baziliks (svaigs) – 6 lapiņas,
  • Rukola (svaiga) – 1 sauja.

Pagatavošana:

• Izrullē mīklu pēc iespējas plānāku. Sakarsē cepeškrāsni līdz 260 – 280 oC
• Picas pamatnei uzsmērē pirktu vai paša gatavoto tomātu mērci
• Pārlej ar olīveļļu, virsū liec Mocarella siera gabaliņus
• Sagatavoto picas pamatni liec cepeškrāsnī un cep 15 minūtes
• Pasniedz ar sakapātu, svaigu baziliku un kārtīgu sauju rukolas

Aikāgaršo Padoms!

Picas pildījumam droši eksperimentē ar dažādām garšām. Gaļas cienītājiem kopējo garšas buķeti papildinās vītināts šķiņķis. Tāpat centies nepārspīlēt ar sieru – pārāk liels siera daudzums neļaus picas pamatnei kļūt kraukšķīgai.

Pievērs uzmanību!

Ja ieraugā neparādās burbulīši, tas nozīmē, ka ieraugs nav aktīvs. Iespējams ir izmantots pārāk vēss ūdens. Šajā gadījumā ieraugu vajadzēs gatavot no jauna!

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment