Pilngraudu piena maize

Nepieciešams:

  • Svaigais raugs – 25 g
  • Piens – 500 ml
  • Sviests – 50 g
  • Pilngraudu kviešu milti – 400 g
  • Linsēklas – 2 ēd. k.
  • Sezama sēklas – 3 ēdamk.
  • Jūras sāls – 1 tējk.
  • Cukurs – 1 ½ ēd. k.

Pagatavošanas laiks: 1½ h

Pagatavošana:
1.Lielā bļodā sajauc raugu, sāli un cukuru.
2.Ļauj raugam izkust.
3.Uzsildi pienu kopā ar sviestu līdz 36 C°.
4.Pārlej to raugam un samaisi.
5.Pievieno miltus un masu samaisi ar karoti.
6.Pievieno sezama sēklas un linsēklas. Mīklai jābūt nedaudz mitrai, papildus miltus nav nepieciešams pievienot.
7.Lej mīklu ietaukotā maizes formā.
8.Atstāj to istabas temperatūrā vismaz uz 20 – 30 minūtēm, lai tā uzrūgst un palielinās vismaz uz pusi.
9.Sakarsē krāsni līdz 200 C°.
10.Maizi cep 40 minūtes.

Padoms!
Kad maize izcepusies, uzreiz to neizņem no formas. Ļauj atdzist vismaz 5 minūtes, tad to varēsi vieglāk noņemt no cepamās formas malām.

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment