Zemeņu sambuks (2-4 porcijas)

Nepieciešams:

  • Zemenes – 250 g,
  • Olas (baltumi) – 3 gab.,
  • Brūnais cukurs – 4 ēdamk.

Pagatavošana laiks: 10 min
Pagatavošana:

1. Saspied vai samal zemenes ar cukuru
2. 1/5 daļu no iegūtās zemeņu masas liec atsevišķā krūzē – tā būs zemeņu mērce
3. Atlikušai zemeņu masai pievieno olu baltumus, ar mikseri puto līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa
4. Liec sakulto masu krūzītēs, pārlej ar zemeņu mērci un pasniedz. Atsevišķi sambuku vari pasniegt arī ar aukstu pienu

Aikāgaršo padoms!
Ja laiks atļauj, olu dzeltenumus sakul ar 2 ēdamk., cukura, pievieno vaniļas cukuru, pārlej ar 300 ml karsta piena. Nedaudz iebiezini karsējot un atdzesē. Iznākumā iegūsi gardu vaniļas mērci, kas lieliski saderēs ar zemeņu desertu!

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment