Forbes pirmo reizi publicē Latvijas 25 veiksmīgāko biznesa sieviešu sarakstu

28.09.2012. pirmo reizi Latvijā iznāk Forbes īpašais numurs, kas veltīts veiksmīgākajām biznesa sievietēm Latvijā. No uzņēmējām līdz kompāniju CEO un advokātēm – Forbes noskaidroja tās dāmas, kurām ir nozīme biznesā. Lai noskaidrotu veiksmīgākās, Forbes izvērtēja uzņēmēju un biznesa vadītāju finansiālos sasniegumus, ietekmi un publicitāti medijos – kopumā pēc 12 kritērijiem.

„Sievietes strauji ieņem vadošas pozīcijas biznesā – 4% no pasaules 1000 lielāko korporāciju vada dāmas, un tas ir rekords. Latvija, izrādās, nav izņēmums – arī tur sievietes, pateicoties savai nosvērtībai un adekvātai attieksmei pret risku, sasniegušas iespaidīgus rezultātus,” komentē Katrīna Iļjinska, Forbes saraksta veidotāja.

Forbes saraksts parāda, cik efektīvi sieviete pārvaldījusi uzņēmuma vai personīgos aktīvus, kā kandidātēm veicas ar ekspansiju ārzemēs un cik cilvēku viņas patiešām ietekmē. Forbes piešķīra papildu punktus par piedalīšanos sociālos projektos, bet atņēma par reputācijas skandāliem. Visas Forbes 25 veiksmīgāko sieviešu saraksta dalībnieces iekļuvušas sarakstā, tikai pateicoties pašu sniegumam.

Pirmajā desmitniekā iekļuvušas Spilvas vadītāja Lolita Bemhena, Depo DIY līdzīpašniece Vineta Atvara, nekustamo īpašumu attīstītāja un Real Estate Expert padomes priekšsēdētāja Ināra Vilkaste, Domenikss īpašniece Benita Sadauska, Depo DIY līdzīpašniece Vera Marinkēviča, Madara Cosmetics līdzīpašniece Lotte Tisenkopfa- Iltnere, BBH Investments vadītāja Iluta Kalniņa, Cēsu alus vadītāja Eva Sietiņsone- Zatlere, Viada līdzīpašniece Alevtīna Moroza un Žurnāls Santa līdzīpašniece Santa Anča.

Sarakstā visvairāk pārstāvētā reitingā ir ražošanas nozare – to pārstāv septiņas biznesa dāmas, tai seko tirdzniecības joma, kurā par veiksmīgākajām uzskatāmas piecas sievietes. Trīs no 25 biznesa sievietēm pamanījušās tikt pie labiem amatiem ārvalstu kompānijās ārpus Latvijas. Sarakstā 48% sieviešu ir uzņēmējas, 44% – uzņēmumu vadītājas un 8% – advokātes. Jaunākajai Forbes veiksmīgāko sieviešu saraksta dalībniecei ir 29 gadi, bet vecākajai – 66.

Oktobra numurs ar 25 veiksmīgāko biznesa sieviešu sarakstu tirdzniecības vietās būs pieejams jau 28. septembrī.

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment