Apelsīnu un citronu ievārījums

Sastāvdaļas:

  • 10 apelsīni,
  • 6 citroni,
  • 3kg cukura.

Pagatavošana:

No 10 apelsīniem un 6 citroniem sagriež mizu 4 daļās un noņem to uzmanīgi ar visu baltumu. Mizas savāra mīkstas, tad nogriež dzeltenumu, kas daudziem par rūgtu, gluži plānu. Savāra 3kg cukura un 1.25l ūdens par šķidru sīrupu, kurā strēmelēs sagrieztās mizas tik ilgi vāra, līdz kļūst dzidras. Apelsīniem un citroniem izņem graudiņus, apelsīniem arī serdes baltās šķiedras pēc iespējas jānolasa, tad tos pieliek pie mizām klāt un vāra tik ilgi, līdz iegūst vidēji biezu ievārījumu.

 

TAGS: , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment