Olīvu sēklu maize (4 porcijas)

Nepieciešams:

  • Pilngraudu kviešu milti – 450 g,
  • Kefīrs – 300 ml,
  • Silts ūdens – 200 ml,
  • Olīveļļa – 60 ml,
  • Sēklu maisījums (ķirbju, sezama, saulespuķu) – 3 saujas,
  • Rimi olīvas bez kauliņiem – 150 g,
  • Svaigais raugs – 20 g,
  • Cukurs – 1,5 ēdamk.,
  • Sāls – 1 ēdamk.

Pagatavošanas laiks: 2 stundas
Pagatavošana:

1. Traukā iejauc raugu, sāli, cukuru un pievieno siltu ūdeni;
2. Ļauj raugam uzbriest vismaz 15 minūtes, tad pievieno olīveļļu un kefīru (istabas temperatūrā);
3. Olīvas sajauc ar sēklu maisījumu un miltiem, masu rūpīgi samaisi, atstāj mīklu nedaudz mitru;
4. Lej mīklu ietaukotā maizes formā, novieto uzrūgt uz 40 minūtēm siltā vietā;
5. Sakarsē krāsni līdz 200°C un liec maizi cepties uz 40 minūtēm, līdz tā ir gatava;

Padoms!
Pagatavo mazi ar saulē kaltētiem tomātiem vai kaltētiem zaļumiem ar ķiplokiem. Tāpat izmēģini pusi miltu daudzumu aizstāt ar rudzu miltiem.

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment