Riekstu, karameļu konfektes (32 gab)

Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska recepte.

Nepieciešams:

  • Dažādu veidu rieksti – 600 g
  • Žāvētas dzērvenes – 200 g
  • Rozīnes – 200 g
  • Sviests – 200 g
  • Brūnais cukurs – 200 g
  • Iesala ekstrakts – 3 ēd.k.

Pagatavošana:
1.Sakapā riekstus un liec traukā
2.Pievieno rozīnes un dzērvenes
Karamele:
Sakarsētā katliņā ieber cukuru un kausē, pievieno gabalos sarieztu sviestu un iesala ekstraktu
3.Karamelei pievieno riekstu un žāvētu ogu maisījumu – sajauc
4.Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un izlej karameļu- riekstu masu
5.Pāri pārklāj vēl vienu cepamā papīra loksni un kārtīgi piespied, lai masa labāk saliptu
6.Pirms „lielā konfekte” pilnībā atdzisusi – sagriez to mazākos gabaliņos
Ja esi paredzējis konfektes kādam dāvināt, tad vari tās ietīt kādā īpašā papīrā.

TAGS: , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment