Dārzeņu tarts (6 personām)

Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska recepte.
Nepieciešams:

  • Sviests – 100 g
  • Milti – 200 g
  • Ola – 1 gab.
  • Skābais krējums – 200 g
  • Mocarella siers – 250 g
  • Burkāni – 2 gab.
  • Cukini – ½
  • Baklažāns – ½
  • Zaļo zirnīšu pākstis – sauja
  • Citrons – ½
  • Svaigais čili – 1 cm / galiņš
  • Sāls – pēc garšas
  • Svaigais ingvers – 5 mm
  • Ķiploka daiviņas – 2 gab

Pagatavošana:
Mīkla:
1.Sviestu, miltus, olu un sāli sajauc kopā
2.Ļauj mīklai ievilkties 10 – 15 min.
3.Kad mīkla gatava, ieklāj to cepamajā veidnē, izlīdzini to arī gar veidnes malām, lai veidotos pīrāga pamatne
4.Mīklas pamata daļu sadur ar dakšiņu, lai mīkla neceļas uz augšu
5.Cepamo veidni liec cepeškrāsnī, cep 10 – 20 min 180 grādos
Pildījums:
1.Smalki sagriez ingveru, čili, ķiploku un mocarellas sieru, sajauc ar skābo krējumu
2.Kad mīkla izcepusies, ieklāj siera- krējuma masu
3.Cukini, baklažānu un nomizotus burkānus sagriez garenās šķēlītēs
4.Sagrieztos dārzeņus un zaļo zirnīšu pākstis kārto aplī sākot no formas malām un virzoties centru
5.Dārzeņiem pārlej citrona sulu
6.Cep 15 min. 170 grādos
7.Pirms sagriez pīrāgu, atdzesē to

TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment