Laša fileja ar pērļu kuskusu, apelsīna dzērveņu mērci un svaigajiem cukīni salātiem (4 personām)

Nepieciešams:

  • Laša fileja 800 gr.,
  • Pērļu kuskus 200 gr.,
  • Cukīni 320 gr.,
  • Burkāni 200 gr.,
  • Paprika 200 gr.,
  • Sīpoli 100 gr.,
  • Parmezāna siers 50 gr.,
  • Apelsīni 400 gr.,
  • Dzērvenes 60 gr.,
  • Bazilika pesto 50 gr.,
  • Balzamiko krēms 50 gr.,
  • Cukurs 40 gr.,
  • Sāls,
  • Pipari.

Pagatavošana:

Pērļu kuskusu novāra, tikmēr uz pannas apcep dārzeņus, kas ir sagriezti nelielos kubiņos. Kad dārzeņi gatavi, pievieno pērļu kuskusu un nedaudz ūdeni, lai garšas savijas kopā. Beigās pievieno smalki sarīvētu parmezāna sieru. No apelsīna izspiež sulu, ko liek vārīties, pievienojot cukuru un reducē to. Pēc tam pievieno dzērvenes un nedaudz novāra iegūto masu. Cukīni ar kartupeļu mizojamo nazi tiek sagriezts garenās strēmelēs, ko sajauc ar bazilika pesto. Savukārt laša fileju sagriež servējamās porcijās, pārkaisa ar sāli un pipariem un liek cepties uz pannas ar ādu uz leju, apcep zeltaini brūnu no visām pusēm.

 

 

 

Autors “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment