„Ģimenes aptiekas” īsteno plašāko aptieku lojalitātes programmu Latvijā

„Ģimenes aptieku” klientu lojalitātes programma „Aptiekas karte” ir sasniegusi simttūkstošo dalībnieku, tādējādi kļūstot par lielāko un apjomīgāko lojalitātes programmu Latvijas aptieku vidū. Programma veiksmīgi darbojas kopš 2005.gada oktobra, un tās dalībnieki rada vairāk nekā 50% no kopējā „Ģimenes aptieku” apgrozījuma.

„Aptieku kartes” īpašnieki veido aptuveni trešdaļu (34%) no visiem „Ģimenes aptieku” apkalpotajiem klientiem. Turklāt novērots, ka „Aptieku kartes” klientu pirkumu vērtība ir par 120% lielāka nekā klientiem bez kartes.

„Fakts, ka lojalitātes programma sasniegusi savu simttūkstošo dalībnieku, nozīmē, ka iedzīvotāji aizvien vairāk rūpējas par savu veselību, turklāt interesanti, ka 75% karšu īpašnieku ir tieši sievietes – ģimenes pavarda sargātājas,” norāda Egils Tēbelis, „Ģimenes aptieku” tirdzniecības attīstības vadītājs.

Vairāk nekā puse (58%) „Aptieku karšu” īpašnieku ir rīdzinieki, un lojalitātes programma vislielāko popularitāti guvusi tieši to Latvijas iedzīvotāju vidū, kuri ir vecumā no 35 līdz 55 gadiem (42%).

Simttūkstošais „Aptieku kartes” klients tika reģistrētas decembra nogalē tirdzniecības centra „Galerija Centrs” esošajā „Ģimenes aptiekā”. „Lai arī esmu no Tukuma, visbiežāk apmeklēju tieši šo aptieku, jo strādāju uz prāmja Rīgā un aptiekā iepērkos lielākoties tieši galvaspilsētā,” stāsta simttūkstošās „Aptieku kartes” īpašniece Inna Guma, kura no „Ģimenes aptiekām” saņēma arī dāvanu karti 100 latu vērtībā un „Zelta Aptiekas karti”.

Lai iegūtu „Aptiekas karti”, kādā no „Ģimenes aptiekām” ir jāaizpilda anketa, un aptuveni divu nedēļu laikā tiks izgatavota karte. Kartes darbības princips balstās uz progresīvās atlaides principu – jo vairāk pērk, jo lielākas atlaides. Saņemot karti, tās īpašnieks var iepirkties ar 5% atlaidi, bet, veicot pirkumus turpmāk, tie summējas, un atlaides pieaug. Maksimālā atlaide, sakrājot 1000 latu summu, ir 10%.  Vislojālākie „Ģimenes aptieku” klienti, kuri iepirkušies par 3000 latu vai vairāk, savā īpašumā saņem īpašās „Zelta Aptiekas kartes”, kuru atlaide jau ir 10%. Patlaban maksimālo atlaidi ir sasnieguši 8230 klientu, bet 9% atlaidi – 7150 klientu.

TAGS: , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment