Gandrīz 500 bērnu vecāki uzzināja sava bērna augšanas rādītājus

2011. gada 27. augustā Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā norisinājās akcija „Audzliels, stiprs un vesels!”. Tās ietvaros Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas māsiņas nomērīja un nosvēra ikkatru bērnu, kura vecāki to vēlējās. Akcija izraisīja lielu interesi gan bērnu, gan viņu vecāku vidū – tika nosvērti un nomērīti 472 bērni, t.sk. arī zīdaiņi.

Projekta vadītāja Laura Zvirbule: „Akcijas mērķis bija uzrunāt vecākus, atgādinot, ka ir regulāri jāseko līdzi sava bērna augšanas rādītājiem, jo kavēta augšana atstāj iespaidu ne tikai uz auguma garumu, proti, ārieni. Augšanas hormons ietekmē vielmaiņas procesus organismā, kā arī veic nozīmīgas funkcijas kaulu augšanas procesā.

Veselam bērnam mērījumi jāveic vismaz vienu reizi gadā. Bērni līdz 4 gadu vecumam jāsver un jāmēra vismaz reizi 6 mēnešos, bet zīdaiņi līdz 1 gada vecumam jāsver un jāmēra katru mēnesi.

Šāda veida akcija ir tikai viens no veidiem, lai vecākiem palīdzētu laikus pamanīt bērna augšanas traucējumus. Akcijas laikā vecāki uzzināja savu bērnu augšanas rādītājus, kurus ierakstot mājas lapā www.EsAugu.lv esošajā kalkulatorā, var uzzināt, vai bērna augums un svars atbilst viņa vecumam.”

Vairāk par bērna augšanu un iespējamiem augšanas traucējumiem var lasīt mājas lapā www.EsAugu.lv, kas ir pirmā interneta vietne Latvijā, kas skaidro bērna augšanas procesu –vienu no svarīgākajiem attīstības rādītājiem.

TAGS: , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment