Rabarberu un ķiršu limonāde (6 porcijas)

Nepieciešams:
• Rabarberi sagriezti šķēlītēs – 1 l.
• Ķirši (atkauloti) – 500 g.
• Sarlīvēts svaigs ingvers – 1 tējk.
• Laims – 2 gab. (sula)
• Medus – 130 ml
• Dzeramais ūdens – 2 l

Pagatavošanas laiks: 1 h.

Pagatavošana:
1. Liec katlā rabarberus, ķiršus, ingveru, medu un ūdeni
2. Sakarsē līdz viršanai un samazini temperatūru
3. Turpini karsēt 15 minūtes
4. No abiem laimiem izspied sulu un pievieno to katla saturam.
5. Limonādi nokās caur sietu un liec ledusskapī atdzesēties.
6. Novārīto rabarberu gabaliņus vari pievienot limonādei to pasniedzot vai arī izmantot tos, piemēram, debesmannas pagatavošanai.

Aikāgaršo ieteikums!
Atceries, ka medus vietā vari izmantot arī citus saldinātājus, piemēram brūno cukuru, bet ja vēlies, lai limonāde sanāktu īpaši veselīga, izmanto agaves vai stēvijas sīrupu.

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment