Cīņā pret ceļmalu piemēslošanu Cūkmenam palīdzēs arī McDonald`s, Latvija Statoil un Narvesen Baltija

Tā kā liela daļa ceļmalu atkritumu veidojas no dažādu uzkodu, dzērienu un citu produktu iepakojumiem, Cūkmenam cīņā pret ceļmalu piemēslotājiem šodien pievienojas arī restorāns McDonald`s, degvielas uzpildes stacijas SIA Latvija Statoil un veikalu tīkls Narvesen Baltija. No šodienas autovadītāju iecienītākajos tirdzniecības punktos visā Latvijā būs izvietoti kampaņas „Nemēslo ceļmalā!” vizuālie materiāli, kas brīdinās autovadītājus, ka ceļmalu piemēslošana ir noziegums un par to pienākas sods.

„Šogad esmu uzsācis īpašu cīņu ar autovadītājiem, kuri nelietīgi izmet atkritumus pa savu spēkratu logiem. Apsekojot ceļmalas un mežmalas, īpaši pie Rīgas, esmu novērojis, ka tur lielākoties lepni snauž autovadītāju atkritumi no ātrās ēdināšanas iestādēm. Tie ir autovadītāji, kas vēl nesaprot, ka cūcība dārgi izmaksās. Tādēļ esmu lepns, ka cīņā pret mūsu zemes piesārņošanu šogad palīdz mani draugi- McDonald`s, Statoil un Narvesen,” tirgotājus uzslavē Cūkmens, a/s Latvijas valsts meži tīrības cīnītājs.

“Latvijas iedzīvotāji ir iecienījuši McDrive restorānus – šā gada pirmajā pusgadā McDrive izmantojuši vairāk nekā 300 000 auto. Ja šīs automašīnas sastātos viena pēc otras, tad rindas garums nosegtu visu Latvijas sauszemes robežu. Mēs cītīgi rūpējamies par kārtību mūsu restorānos un, iesaistoties kampaņā “Nemēslo ceļmalā!”, vēlamies arī aicināt mūsu McDrive cienītājus saudzēt dabu un maltīšu iesaiņojumus izmest atkritumiem paredzētās vietās. Ikviens var palīdzēt Latvijai kļūt tīrākai, un McDonald’s kā videi draudzīgs uzņēmums labprāt iesaistās un sniedz savu artavu,” saka Krīvs Krauliņš, McDonald’s pārstāvniecības Latvijā SIA “Premier Restaurants Latvia” mārketinga vadītājs.

„Pēdējā laikā, apspriežoties ar Cūkmenu, esam sajutuši viņa arvien pieaugošās dusmas, runājot par mēslošanu ceļmalā. Tieši tāpēc, lai nevienam no autovadītājiem nenāktos „saķerties” ar viņu un, lai pat nebūtu jādomā par iespējamo sodu, mēs aicināsim klientus būt videi draudzīgiem un atkritumus mest miskastēs. To var izdarīt arī ik katrā Statoil degvielas uzpildes stacijā, visā Latvijā,” uzsver Artūrs Eglītis, SIA Latvija Statoil Komunikācijas vadītājs.

“Narvesen ir uzņēmums, kas domā zaļi, tādēļ aicinām arī autovadītājus būt lepniem ne tikai par tīrību savā auto, bet arī uz auto ceļiem, pa kuriem mēs visi braucam,” informē Guntra Ieviņa, SIA Narvesen Baltija mārketinga projektu vadītāja.

Lai brīdinātu ļaudis visā Latvijā, ka mēslošana ceļmalā un mežā ir noziegums, jūlija sākumā Cūkmens kopā ar domubiedriem uzsāka kampaņu „Nemēslo ceļmalā!”. Kampaņas ietvaros viņš radījis arī īpašas ceļa zīmes, kas kalpos kā atgādinājums un brīdinājums ikvienam, ka mēslošana ceļmalā ir noziegums un par to pienākas no 50 līdz 500 Ls liels naudas sods (Administratīvo pārkāpumu kodeksa 58. un 140. pants).

Kopumā pie Latvijas lielākajām pilsētām tiks izvietotas gandrīz 30 jaunās ceļa zīmes. Šobrīd tās jau izvietotas pie Rīgas, Kuldīgas, Tukuma, Bauskas, Limbažiem, Cēsīm, Alūksnes, Madonas, Preiļiem, Rēzeknes, Ogres, Pļaviņām, Jūrmalas, Dobeles, Jelgavas un Valmieras. Savukārt Jēkabpilī, Daugavpilī, Talsos, Ventspilī un Liepājā zīmes tiks uzstādītas līdz augusta beigām – kampaņas „Nemēslo ceļmalā!” reģionālās tūres ietvaros, kad Cūkmens tiksies ar konkrēto pašvaldību pārstāvjiem.

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment