„Domina Shopping” aicina grūtnieces izmantot iespēju un apmeklēt šajā gadā vēl pēdējo bezmaksas semināru „Gaidību 4dienas”

 

Vēl pirms Ziemassvētku sagaidīšanas drudža topošās un esošās māmiņas ir aicinātas apmeklēt šogad pēdējo tirdzniecības centra „Domina Shopping” organizēto bezmaksas semināru „Gaidību 4dienas”, lai kopā ar kompetentiem nozares speciālistiem pārrunātu grūtniecības laikā aktuālos jautājumus. 2011.gada pēdējā tikšanās ar „Gaidību 4dienu” ekspertiem notiks šo ceturtdien, 24.novembrī plkst. 11.00 tirdzniecības centrā „Domina Shopping” pie restorāna „Vairāk Saules”.

Semināra ietvaros tā apmeklētājas varēs uzzināt, kā grūtniecības laikā cīnīties ar kāju tūsku, kam gatavoties pirmajās dienās pēc dzemdībām aprūpes iestādē, kā droši vadīt automašīnu, ja tajā atrodas mazs bērns, kādu iespaidu uz pāra dzimumdzīvi var atstāt grūtniecība, kā arī par citiem gaidību laikā būtiskiem jautājumiem. Jau tradicionāli semināru vadīs enerģiskā stila žurnāliste un trīs bērnu māmiņa Gundega Skudriņa, turklāt semināra apmeklētājas saņems dāvanas no „Gaidību 4dienu” atbalstītājiem.

Tūska grūtniecības periodā lielākoties ir normāla un nekaitīga, taču nepatīkama parādība. Ja vakaros kājas ir pietūkušas un apavos vairs nejūtas ērti, tas nozīmē, ka audos ir uzkrājies šķidrums. Tādēļ semināra sadaļā, kas veltīta skaistuma jautājumiem, „Veselības centra 4” masiere un speciāliste siltumterapijā Inga Rozentāle sniegs padomus, kā cīnīties ar kāju tūsku grūtniecības laikā.

Vārdu salikumu „emocionālais atbalsts” sievietes lieto ļoti bieži, un viņām ir pilnīgi skaidrs, ko tas nozīmē. Taču vīriešiem nereti tas šķiet mistisks, nesaprotams jēdziens. Bez konkrētas rīcības vīrietim ir grūti tikt galā ar emocionālo sasprindzinājumu, tāpēc praktiska darbošanās viņam šķiet daudz saprotamāks veids, kā atrisināt problēmas. Tādēļ par to, vai dzemdību laikā sieviete no vīrieša var sagaidīt emocionālo atbalstu, vairāk pastāstīs bērnu ārsts Artis Žeigurs. Savukārt dūla Katrīna Puriņa ar „Gaidību 4dienu” apmeklētājām runās par to, kādu iespaidu uz pāra dzimumdzīvi atstāj grūtniecība.

Sadaļā „Esi gatava mazulim” sagatavoties pēcdzemdību periodam topošajām māmiņām palīdzēs Rīgas Dzemdību nama 1.nodaļas vecmāte Baiba Bernāte, VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” pārstāve Valda Kjaspere un „Veselības centra 4” psihoterapeite Gunta Andžāne. Vecmāte B.Bernāte palīdzēs sagatavoties pirmajām dienām pēc dzemdībām aprūpes iestādē – skaidros, kas ir Apgares skala un tās rādītāji, kā notiek mazuļa svēršana, mērīšana, analīžu veikšana un citas procedūras. V.Kjaspere konsultēs, kā droši vadīt automašīnu un pareizi izvietot bērna sēdeklīti, jaunajai māmiņai automašīnā esot divatā ar jaundzimušo. Bet G.Andžāne runās par tēmu „Māte un bērns. Vai viens vesels?”.

TAGS: , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment