„Rīgas Dzirnavnieks” aicina atjaunot skaistas ēst gatavošanas kultūru un kopā ar Elitu Patmalnieci rada dizaina priekšautu kolekciju

AS „Rīgas Dzirnavnieks” un „Mindshare” veiktā aptauja liecina, ka tikai 8% Latvijas iedzīvotāju ikdienā uzliek priekšautu, gatavojot ēst. Turklāt gandrīz 60% priekšautu vispār nelieto, bet 33% to uzliek tikai dažreiz. Jāmin, ka priekšauts vēl tikai pirms dažiem desmitiem gadu bija neatņemama ēdiena pagatavošanas kultūras sastāvdaļa katrā virtuvē. Tas tikai vēlreiz apliecina, ka lielajā steigā un aizņemtībā sabiedrība arvien mazāk uzmanības velta pašam ēst gatavošanas un pasniegšanas procesam.

Tādēļ „Rīgas Dzirnavnieks” pasludina Skaistas gatavošanas mēnesi un kopā ar Elitu Patmalnieci rada dizaina priekšautu kolekciju, aicinot sabiedrību atcerēties un ikdienā ieviest  skaistu ēst gatavošanas kultūru.

Elitas Patmalnieces dizaina priekšautu kolekcija prezentēta īpašā meistarklasē

„Rīgas Dzirnavnieks” un modes dizainere Elita Patmalniece ir uzsākuši kopīgu projektu un pirmo reizi radījuši speciāla dizaina priekšautu kolekciju sievietēm un vīriešiem.

Elita Patmalniece: „Ikviens, kas gatavo ēst mājās, zina, ka gatavošanā svarīgas ir labas domas un garastāvoklis. Tāpēc, kas var būt labāks garastāvokļa uzmundrināšanai kā skaists priekšauts, kas ēst gatavošanu padara daudz patīkamāku, un iespējams tieši tas radīs papildus iedvesmu pagatavot kaut ko īpašu.”

Īpašā dizaina priekšauti izgatavoti ierobežotā daudzumā, un tos varēs iegūt piedaloties „Hercogs” miltu maisījumu produktu akcijas ietvaros rīkotajā izlozē. Akcijas sākums būs šī gada 15. maijā.

Priekšauti pirmo reizi tika demonstrēta „Hercoga” ēdiena gatavošanas meistarklasē „Rīgas Dzirnavniekā”. Gatavojoties Mātes dienai, AS „Rīgas Dzirnavnieks” maizniekmeistars Edgars Grāvītis kopā ar Gundegu Skudriņu, Martu Selecku un Elitu Patmalniece rīkoja ēst gatavošanas meistarklasi, lai popularizētu mājās pagatavota ēdiena tradīcijas, sniegtu praktiskus padomus un iedvesmotu ar garšīgām, pašu izceptām lietām pārsteigt mammas Mātes dienā. Šoreiz meistarklase nebija veltīta tikai ēdienu gatavošanai, bet arī, lai aktualizētu un aicinātu padomāt par skaistas gatavošanas kultūru.

„Rīgas Dzirnavnieks” pasludina Skaistas gatavošanas mēnesi

Edgars Grāvītis, „Rīgas Dzirnavnieks” maizniekmeistars: „Gatavojot svarīgs ir ne tikai rezultāts, bet arī pats gatavošanas process. Diemžēl lielās steigas un ritma dēļ mēs to aizmirstam izbaudīt un  koncentrējamies tikai uz rezultātu. Tomēr skaistas ēst gatavošanas kultūrai ir senas tradīcijas, un priekšauts ir tās simbols. Tādēļ maiju pasludinām kā Skaistas gatavošanas mēnesi, kurā aicināsim sabiedrību atcerēties par skaistām tradīcijām ēdiena gatavošanā un pasniegšanā.”

TAGS: , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment