Izbaudi braucienu suņu pajūgā pa Ķīpsalu

18. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2011″ šogad apmeklētājiem piedāvās izbaudīt vēl nebijušas izjūtas – elpu aizraujošu braucienu suņu pajūgā. Īstie čukču suņi – Sibīrijas haskiji, kas ilgus gadsimtus nodrošināja vienīgo iespēju pārvietoties pa planētas tālajiem Ziemeļu apvidiem, – no 11. līdz 13. februārim apmetīsies Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Pēc īsas iepazīšanās ar suņiem un instrukcijām, kā pareizi jāvada kamanas, izstādes apmeklētāji Brīvdabas piedzīvojumu teritorijā varēs izbraukt ar suņu vilkto pajūgu pa 700 m garu trasi cauri Ķīpsalas plašumiem. Drošākie suņus varēs arī paglaudīt un saņemt neskaitāmas bučas – tā haskiji apliecina savu lielo mīlestību pret cilvēkiem.

Sibīrijas haskiju valdzinājumam varēs ļauties arī iekštelpās – tematiskās halles “Apceļo Latviju!” Ogres un Ikšķiles Tūrisma attīstības aģentūras stendā, kur varēs saņemt visu interesējošo informāciju par šo brīnišķīgo izklaides veidu. Uzzināsi, kā tiek veidots suņu pajūgs, kādi suņi tam ir piemēroti, kādas ir katra pajūga suņa funkcijas un par sadarbību ar mušeru jeb pajūga vadītāju. Pārstāvis, kurš uzraudzīs suņus stendā, būs kompetents pastāstīt par haskija šķirnes suņiem un to īpatnībām.

“Haskijs ir izcili skaists, cēls, nedaudz stūrgalvīgs brīvdomātājs ar fantastiski skaistu un biezu daudzkrāsu kažoku, ar izcilām darba spējām un fantastisku izturību, praktiski nenogurdināms un radīts, lai skrietu. Ne velti saka: “Born to run!”* Haskijs ļoti mīl bērnus un nekad nekodīs cilvēkam!” – tā savus mīluļus raksturo astoņu Sibīrijas haskiju īpašniece, Latvijas Kinoloģiskās federācijas biedre, kinoloģe Aina Šmita.

Visiem suņiem, kas piedalīsies “Balttour 2011″ ir FCI (Fédération Cynologique Internationale) un LKF (Latvijas Kinoloģiskās federācijas) ciltsraksti. “Lieliskais astotnieks” ir vairāku izstāžu čempioni un kandidāti, pilnībā socializēti un draudzīgi cilvēkiem:

  • ģimenes galva, barvedis Džedis (4 gadi) ir Baltijas izstāžu čempions;
  • septiņu kucēnu mamma Demona (4 gadi) ir ar retu, šķirnei pieļaujamu, acu krāsu – viena zila, otra brūna;
  • Baiks ir Latvijas junioru čempions ar fantastiski skaistu šokolādes brūnu kažoku;
  • Sirsniņš ir Latvijas izstāžu čempiona kandidāts, kurš savu vārdu ieguva, pateicoties krāsojumam uz pieres;
  • Geiša ir Latvijas junioru čempione, kas 2009. gadā ieguva titulu “TOP haskijs II”;
  • Gamba ir Latvijas čempiona kandidāte, kas, pateicoties rudajam kažokam, atgādina lapsiņu;
  • puika Genki ir izcils kamanu suns.

“Balttour 2011″ Brīvdabas piedzīvojumu teritorijā varēs iesaistīties arī daudzās citās aktivitātēs – slidot, vizināties ar kamanām, izbaudīt pirtnieka pērienu, lidot gaisa balonā, malkot tēju īstā ledus bārā un aplūkot ledus skulptūras. Izbaudi Aļasku tepat Ķīpsalā!

*Dzimis, lai skrietu – tulk. no angļu val.

Vairāk par izstādi: balttour.lv

TAGS: , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment