SieviešuKlubs atklāj iecienītākos sieviešu veikalus un iesaka, kā iepirkties tikai veiksmīgi

Iecienītākais pārtikas produktu veikals – RIMI. Savu apģērbu iegādei sievietes priekšroku dod veikalu tīklam ZARA, bet mīļākais apavu veikals ir NS King, liecina SieviešuKlubs veiktie aptaujas rezultāti.

Lai noskaidrotu, kuri ir visiecienītākie veikali, kuros iegādāties pārtikas produktus, kosmētiku, higiēnas preces, apģērbu un apakšveļu, kā arī, lai saprastu, vai latviešu un krievu tautības sieviešu iepirkšanās paradumi ir atšķirīgi, SieviešuKlubs.lv un Zenskijklub.lv veica aptauju, kurā piedalījās reģistrētās portāla lasītājas.

SieviešuKlubs.lv pārliecinājās, ka patiesībā nemaz latviešu un krievu tautības sievietes ne ar ko daudz neatšķiramies. Lai arī kādu tautību pārstāvētu, mums tāpat ir svarīgi iepirkties veikalos, kuros ir izdevīgas cenas, patīkama vide, plašs produkcijas klāsts un ērts reģionālais plānojums, proti – veikals atrodas kaut kur pa ceļam no darba uz mājām.

Atšķirība ir tikai niansēs. „Latviešu sievietes baidās apģērbā no spilgtām krāsām, no kaut kā ļoti pamanāma un izteiksmīga. Viņas izvēlas mierīgas krāsas, minimālismu, atturību fasonu izvēlē. Krievu sievietes nebaidās no krāsām, spilgtiem rakstiem un kāda seksīgāka elementa savā garderobē, piemēram, īsāku svārku garuma vai apspīlētiem leggingiem. Aksesuāros viņām patīk zelts un spīdums, latviešu sievietes priekšroku dod roku darinātiem aksesuāriem,“ stāsta Sieviešu Kluba stiliste Kristīne Pridanova.

Pārtikas produktu veikalu TOP 5 ir RIMI, Maxima, SuperNetto, Stockmann un tirgus.

Iecienītāko apģērbu veikalu TOP 5 – ZARA, Reserved, Monton, Mosaic, Cubus. 11% sieviešu gan atzina, ka viņas visbiežāk iegādājas apģērbu interneta veikalos vai arī ārzemju braucienu laikā, bet 7 % atzīst, ka apģērbu iegādājas second hand veikalos.

Apakšveļu visvairāk sievietes iegādājas Lauma Lingerie, La Senza, Triumph, Rosmes un Veļas pasaules veikalos.

Apavu veikalu TOP 5 – NsKing, Danija, Aleksandra, Euroskor, Ecco.

Kosmētiku sievietes visbiežāk iegādājas Drogās, Kolonnā, Douglas, The Body Shop un aptiekās.

Higiēnas preču absolūts līderis ir veikals Drogas. To, par iecienītāko veikalu, kurā pirkt higiēnas preces izvēlējušās 98 % sieviešu.

Savukārt iecienītāko lielveikalu TOP 5 ir t/c Alfa, Spice, Galerija Rīga, Domina un savas pilsētas lielveikals (tā kā anketu aizpildīja arī sievietes, kuras nedzīvo Rīgā), liecina SieviešuKlubs.lv un ZenskijKlub.lv aptaujas rezultāti.

5 ieteikumi veiksmīgiem iepirkumiem

Kā iepirkties, lai nebūtu pēc tam jāviļas iztērētajā naudā? Lai nopirkto apģērbu, aksesuāru vai kurpes tu tiešām arī bieži nēsātu, nevis vienkārši ieliktu skapī, gaidot īsto brīdi uzvilkšanai? Jautājam Sieviešu Kluba stilistei Kristīnei Pridanovai.

1.Uz veikalu dodies ar konkrētu mērķi! „Ir precīzi jāzina, pēc kā ejam uz uz veikalu. Tad tā būs vērtīga iepirkšanās, nevis vienkārša izklaide vai pastaiga pa veikaliem, kuros nereti sievietes iegādājas drēbes, kuras pēc tam nekad neuzvelk,“ stāsta Kristīne Pridanova.

2.Stāvot apģērbu pielaikošanas kabīnē, uzdot sev jautājumu: cik labi šis apģērbs sadzīvos ar tām drēbēm, kas jau ir manā garderobē. Vai to būs pie kā pievilkt? Vai tas saskan ar taviem mīļākajiem svārkiem, biksēm un citu apģērbu? Ja uz jautājumiem atbildi apstiprinoši, tad visticamāk šis ir veiksmīgs pirkums.

3.Ja budžets ļauj un gribas savā garderobē ieviest cita veida stilu, tad nopērkot vienu atšķirīgo apģērbu, uzreiz velti laiku staigāšanai pa veikaliem, lai piepirktu visu nepieciešamo jaunā stila apģērbam. Ja, piemēram, esi noskatījusi superstilīgu tuniku, tad uzreiz jau šajā iepirkšanās reizē iegādājies arī bikses vai leggingus, aksesuārus un stilīgus zābakus. Atliekot pārējo apģērbu piepirkšanu uz vēlāku laiku, iespējams tas nekad nepienāks, jo pēc tam nebūs ne laika, ne pacilātais garastāvoklis. Tas ir risks, ka apģērbs ieguls skapī un tu to pēc tam nenēsāsi.

4.Ja gribas nopirkt mazu knifiņu – krellītes, brošiņu vai žabo, kas tagad ir ļoti modē, tad to apģērbu, pie kura grasies šo aksesuāru pievilkt, ņem līdzi uz veikalu. Tas nav smieklīgi, bet gan praktiski! Šādi izvairīsies no iespējas, ka aksesuāra krāsu toņi tomēr nesaskan ar kleitas, žaketes vai jaciņas krāsu.

5.Perfektu apģērbu komplektu izveidosi, ja jau veikalā visu iedomāto pielaikosi. Piemēram, tev ir superskaistas balles kurpes, bet grūti tām piemeklēt īsto kleitu un zeķbikses? Ņem kurpes līdzi uz veikalu un vispirms tās laiko pie potenciālā kleitas pirkuma, bet pēc tam jau ar zeķbiksēm.

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment