Topošās māmiņas izglītos par bērniņa gaidīšanas laika aktualitātēm

Šā gada 31.martā pulksten 11.00 tirdzniecības centrs „Domina” aicina topošās māmiņas atkal pulcēties vienkopus pie kafejnīcas „Vairāk saules” un  piedalīties ikmēneša „Gaidību 4dienas” seminārā. Šoreiz grūtnieces no  nozares speciālistiem uzzinās par ārstēšanas metodēm grūtniecības laikā,  neizmantojot antibiotikas, un par to, kam jābūt mājas aptieciņā, ja mājās ir mazulis. Interesentes arī iegūs vērtīgus padomus, kā aprūpēt pēdas  grūtniecības laikā un kāda nozīme ir ķermeņa masāžai. Seminārā speciālisti  arī dalīsies noderīgos padomos, kā pārdzīvot laiku, kad zīdainītis ir nemierīgs, un pastāstīs vairāk par kardiotokogrāfiju, kas diagnosticē augļa sirds toņus.

Grūtniecības laikā sievietes ķermenis aizsargā un baro augli, veidojot ap to  dabisku apvalku. Hormonālās izmaiņas organismā atslābina saistaudus, lai āda varētu stiepties. Līdz ar to tiek stipri noslogotas ādas elastīgās šķiedras, kas var izraisīt striju veidošanos. Tādēļ par to, kā uzlabot saistaudu   elastīgumu un novērst striju veidošanos, „Gaidību 4dienas” semināra  dalībniecēm stāstīs ārstniecības iestādes „MEILI” speciāliste Natalija  Kirjuhina, kura atklās ķermeņa masāžu nozīmi un nepieciešamību  grūtniecības periodā.

Tematiskajā sadaļā „Veselīgas grūtniecības padomi” „Veselības centra 4” ģimenes ārste Gita Gaņģe pastāstīs par ārstēšanas metodēm bērniņa  gaidīšanas laikā, neizmantojot grūtniecēm nelabvēlīgās antibiotikas,  iepazīstinot grūtnieces ar iespējamajiem plaušu karsoņa, urīnceļu infekciju  un citu slimību ārstēšanas risinājumiem, nelietojot antibiotikas.

Savukārt par to, kāpēc pēdu kopšanai jābūt tikpat rūpīgai kā sejas kopšanai, vairāk topošajām māmiņām pastāstīs „Veselības centra 4” filiāles „Pēdu centrs” metodiskā vadītāja, podiatre Marina Mihailova, sniedzot praktiskus padomus, kā veikt pienācīgu pēdu aprūpi, lai nerastos dažādas problēmas,  kas varētu apgrūtināt pārvietošanos grūtniecības laikā.

Jau domājot par tālāku nākotni, „Gaidību 4dienas” speciālisti sagatavo sievietes arī laikam pēc bērniņa nākšanas pasaulē, tādēļ 31.martā semināra dalībnieces no ģimenes ārstes Gitas Gaņģes uzzinās, kam jābūt mājas  aptieciņā, ja mājās ir mazulis, savukārt par zīdainīša nemiera iemesliem un  to, kā šo laiku pārdzīvot, vairāk pastāstīs „Veselības centra 4” agrīnās  attīstības logopēde Maruta Tiltiņa.

Kā jau ierasts, dalība „Gaidību 4dienās” būs bez maksas. Papildus 31.martā līdz pulksten 16.00 t/c „Domina” topošās māmiņas un māmiņas ar mazuļiem varēs iegādāties grūtnieču, zīdaiņu un bērnu preces ar īpašām atlaidēm, kā  arī izmantot speciālos piedāvājumus dažādos t/c „Domina” veikalos, lai  iegādātos apģērbu, apavus, kosmētikas un skaistumkopšanas līdzekļus sevis  palutināšanai gaidību laikā. Vairāk informācijas mājas lapā:  domina-shopping.lv

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment