Saules aizsargkrēma recepte SPF 15

Lai aizsargātu ādu no saules apdegumiem, priekšlaicīgas novecošanās, apsārtuma, krunciņām un ādas vēža draudiem, dermatologi iesaka izmantot saules aizsargkrēmus ar SPF skaitli vismaz 15. Būtiski, lai krēms pasargātu ādu gan no UVA gan UVB stariem, kā arī tā sastāvā būtu vielas, kas novērš UV staru izraisītās negatīvās izmaiņas ādā.  Ja saules aizsargkrēmu lieto atpūšoties pie ūdens, tad būtiski, lai tas pasargātu ādu arī peldoties.

Svarīgi atcerēties, ka nevajadzētu sauļoties laikā no 11.00 līdz 15.00, kad saules iedarbība ir visaktīvākā, kā arī no tiešiem saules stariem pēc iespējas pasargāt mazus bērnus.

Piedāvājam vienkāršu, ātri pagatavojamu un efektīvu recepti saules aizsargkrēmam ar SPF 15.


Sasatāvs:

Jojobas eļļā izkausē gamma orizanolu un bišu vasku, kad eļļa atdzisusi līdz 50- 45 grādiem pēc Celsija, pievieno cinka oksīdu un rūpīgi samaisa, pievieno kokosriekstu eļļu un mango, šī sviestus un maisa, līdz tie pilnībā izkusuši. Eļļu- sviestu- cinka oksīda maisījumam pievieno ēteriskās eļļas un E vitamīnu. Pilda 100 ml airless trauciņā ērtākai lietošanai.

Saules aizsargkrēmiem nedrīkst pievienot citrusaugļu ēteriskās eļļas (citrona, apelsīnu, laima, bergamotes, mandarīna) jo UV staru ietekmē tās var izraisīt ādas apdegumus, apsārtumus, veicināt pigmentācijas plankumu veidošanos.

Saules aizsargkrēma SPF var palielināt, pievienojot vairāk cinka oksīda – 20 grami nodrošinās saules aizsardzību līdz SPF 30.

Drošs izmantošanai bērniem, pateicoties augstajam eļļu un sviestu saturam, šis krēms ir ūdens noturīgs.

Saules aizsargkrēmu ieteicams izlietot 6 mēnešu laikā.

bbfactory.lv

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment