Dažādas ziepju pagatavošanas receptes


Ziepju gatavošanas process:

  1. Ar nazi sadaliet ziepju masu mazākos gabaliņos- lai tā ātrāk kustu;
  2. Izkausējiet ziepju masu ūdens peldē. To var kausēt arī mikroviļņu krāsni, tomēr uzmanieties, lai ziepju masa nepārkarstu un nesāktu vārīties- tas veidos burbulīšus ziepēs;
  3. Izkausētai ziepju masai pievienojiet krāsvielas un citas piedevas pēc Jūsu izvēles- eļļas, kakao vai šī sviestu;
  4. Kad ziepju masa atdzisusi līdz 40-45 grādiem pēc Celsija- pievienojiet ēteriskās eļļas;
  5. Ja vēlaties- pievienojiet masai kādas ziedlapiņas (kliņģerīšu, kumelīšu, rožu, lavandas u.tml.), sēkliņas (magoņu u.c.) un citas piedevas;
  6. Viegli samaisiet ziepju masu. Pārāk strauja un enerģiska maisīšana var veidot burbuļus ziepēs;
  7. Salejiet gatavo ziepju masu formās- tukšos pārtikas iepakojumos, kastītēs vai jebkurās citās formiņās pēc Jūsu izvēles. Apsmidziniet ziepes ar alkoholu (spirtu vai šņabi) lai novērstu burbulīšu un līdz ar to- nelīdzenas virsmas veidošanos;
  8. Ļaujiet ziepēm sastingt apmēram 3-4 stundas, izņemiet no formas un/vai sagrieziet gabaliņos;
  9. Ja plānojat ziepes dāvināt vai uzglabāt ilgāku laiku- iepakojiet tās, lai novērstu gaisa mitruma iedarbību (ziepes, pateicoties augstajam glicerīna saturam, var sākt „svīst”- izdalīt mitrumu- pilieniņus uz ziepēm).
  10. Ziepes GATAVAS.

bbfactory.lv

TAGS: , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment