Ābolu krēms 6 personām

Sastāvdaļas:

  • 4-8 āboli,
  • 100g cukura,
  • 1/4 kārtiņas vaniļas,
  • 2-3 olu baltumi,
  • 13g baltā želatīna.

Pagatavošana:

4 lielus vai 8 mazus ābolus nomazgā un cep krāsnī uz pannas, līdz tie izšķīst; tad tos berž caur rupjāku sietiņu un sajauc ar 100g cukura, 1/4 kārtiņas sagrūstas vaniļas un 2-3 putās sakultiem olu baltumiem. Masu tik ilgi maisa, līdz tā kļūst pavisam balta un putaina, uzvāra 13g baltā želatīna ar 0.150l karsta ūdens, novelk no uguns nost un kuļ, līdz masa kļūst remdena, tad to stipri kuļot, pielej caur sietiņu pie krēma, iepilda aukstu ūdeni izskalotā formā, noliek aukstā vietā, izgāž pēc 3-4 stundām un pasniedz labi aukstu ar saldo krējumu.

TAGS: , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment