Korsetes iekaro sirdis gan senāk, gan mūsdienās!

Pēc Ventspils un Liepājas apceļošanas, Kurzemes rūpnieciskā dizaina izstāde „Elementi” ir nokļuvusi Kuldīgā. Izstāde līdz 25. janvārim būs apskatāma tirdzniecības centrā „Rimi”. Starp izstādes darbiem īpašu uzmanību izpelnījies SIA „Textile 4U” Ventspilī ražotās korsetes dizains.

Korsete ir īpašs apģērba gabals, kas saspiež krūškurvja lejasdaļu un vēderu, lai augumu padarītu slaidāku. Tik vienkārši šo apģērbu, bez kura daudzus gadsimtus sievietes nevarēja iedomāties savu dzīvi, raksturo vārdnīca.

Par korsetes dzimteni tiek uzskatīta Francija 14. gs., kad tā bija sieviešu un vīriešu sasienama apakšveļa, ar kuras palīdzību varēja cieši savilkt un samazināt ķermeņa vidusdaļu. Korsetes nosaukums cēlies no franču vārda „corps”, kas tulkojumā nozīmē „ķermenis”. Taču, pilnīgi iespējams, ka tās ir daudz senāks izgudrojums: uz agrāko civilizāciju māla traukiem, kurus atrada Ēģiptē, esošie zīmējumi ļoti atgādina 14. gs. korsetes. Tomēr korsete nav tikai pagātnes vēsma, bet tā atkal un atkal iekaro sieviešu sirdis.

SIA „Textile 4U” vadītājs Edijs Brauners norāda „Izstādē „Elementi” vēlējāmies kurzemniekus iepazīstināt ar savu jaunāko kolekciju, kuras dizains izstrādāts Liepājā, uzņēmumā AS „Lauma Lingerie”. Tā dizaina autores ir AS „Lauma Lingerie” dizaineru un konstruktoru grupa Daces Nelsones vadībā.

Ideja ir radusies sarunās ar klientiem un tā kā lielākais noieta tirgus ir Krievija un bijušās Padomju Savienības republikas, tad mēs jau varam apjaust – cik lielu nozīmi sievietes Krievijā pievērš savam ārējam izskatam. Nav noslēpums, ka dāmas vienmēr un visos laikos ir vēlējušās izskatīties slaidākas. Tā radās ideja par brīnumlīdzekli – korseti, kura lieliski koriģē auguma līnijas.

AS „Lauma Lingerie” uzņēmuma veiksmes stāsts tiek balstīts noteikti uz komandas darba principiem. Arī šajā gadījumā – izstrādājot šo korseti un arī citus dāmu veļas komplektus, strādā vesela un saliedēta dizaineru un konstruktoru komanda kopā ar pārdošanas cilvēkiem. Tieši efektīvas un saliedētas komandas darba rezultāts ir vienreizējie un skaistie veļas komplekti.

Viens no lielākajiem izaicinājumiem dizaineru un konstruktoru darbā ir sabalansēt produkta dizainu ar tā funkcionālām īpašībām, jo dāmu veļa ir protams vizuāli jāizskatās kā modes un dizaina produktam, bet piemēram krūšturim ir jāpilda arī nozīmīga loma sievietes veselības profilaksē un iktdienā.

„SIA „Textile 4U” ražotiemodeļi veidoti no neelastīga mežģīņu adījuma ar ažūru ziedu rakstu, gluda elastīga adījuma un funkcionāla elastīga materiāla. Neelastīgi materiāli priekšējās detaļās un funkcionāls elastīgs adījums mugurpuses daļā ļauj sasniegt maksimālu vidukļa korekcijas efektu”apliecina korsešu dizaina grupas vadītāja Dace Nelsone.

Izstādes „Elementi” apmeklētāji tiek aicināti aplūkot SIA „Textile 4U” un citu Kurzemes ražotāju produktus, kā arī līdz 25.janvārim nobalsot par veiksmīgāko dizainu tirdzniecības centros vai interneta vietnē www.kurzemesdizains.lv. Ceļojošās izstādes mērķis ir veicināt Kurzemes ražotāju atpazīstamību Latvijas tirgū, izcelt dizaina nozīmi un mākslinieku lomu tehnoloģiju attīstībā un parādīt jaunāko, kas radīts reģionā.

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment