Tomātu zupa

Augusts un septembris ir īstenie šīs zupas mēneši, kad tā gatavojama no svaigiem, aiz gatavības plīstošiem, mūsu pašu zemē augušiem un saulē lutinātiem tomātiem

Nepieciešams:

  • 1 kg tomātu,
  • 1 liels sīpols,
  • 3 -4 ķiploka daivas,
  • 1 ēdk. tomātu pastas,
  • 300 ml dārzeņu buljona (var no kubiciņiem),
  • eļla,
  • rīvēts siers,
  • baziliks,
  • sāls, malti sarkanie pipari, cukurs,
  • 2 šķēles baltmaizes.

Pagatavošana:

Katlā lej eļlu un apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini. Tad pievieno sagrieztus tomātus, pastu, pēc garšas cukuru, sāli, maltos sarkanos piparus un sautē aptuveni 5 -10 minūtes. Iegūto masu sablenderē. Tad pielej buljonu un vēl vāra aptuveni 10 -15 minūtes. Pa to laiku pannā apcep vai tosterī apgrauzdē baltmaizes šķēles, sagriež mazos kubiņos. Zupai pirms pasniegšanas pievieno sasmalcinātu baziliku, rīvētu sieru un baltmaizes grauzdiņus.

epadomi.lv

TAGS: , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment