Austeres ar dārzeņu žuljēnu (2 porcijas)

Nepieciešams:
• Austeres – 10 gab.
• Burkāni – 100 g
• Baltais redīss – 100 g
• Šalotes sīpols – 100 g
• Laims – 1 gab.
• Extra Virgin olīveļļa – 3 ēdamk.
• Baltais balzamiko – 1 ēdamk.
• Cukurs – 1/2 tējk.
• Kressalāti – 1 sauja
• Ledus pasniegšanai

Pagatavošanas laiks: 10 min.

Pagatavošana:
1. Pagatavo viegli iemarinētus žuljēna (julienne) dārzeņus, kuri lieliski garšos kopā ar svaigām, tikko atvērtām austerēm:
• Sagriez dārzeņus tievos četrstūrainos stienīšos – šādu griešanas veidu arī sauc par žuljēnu.
• Lai sagrieztu apaļos dārzeņus, kā arī burkānu un balto redīsu, vispirms griez tos pa diagonāli šķēlēs un tad – stienīšos.
• Sajauc dārzeņus kopā un pievieno balzamiko.
• Sakarsē eļļu un karstu uzlej dārzeņiem – tā tie ātrāk iemarinēsies, kā arī šādi noblanšēti būs mīkstāki.
2. Notīri austeres, zem tekoša auksta ūdens noberžot tās ar asu birstīti.
3. Saloki virtuves dvieli un ar to saņem austeri tā, lai tās plakanā puse būtu vērsta uz augšu. Dvielis nepieciešams, lai aizsargātu plaukstas.
4. Austeres smailajā galā iedur nazi, vismaz 12 mm un pagriez to, atlaužot austeres vāku.
5. Noskalo nazi un atdali austeri no augšējā un apakšējā vāka. Atkārto to ar pārējām austerēm
6. Austeres pasniedz uz ledus, pievieno žuljēna salātus un svaigus kressalātus, vari uzpilināt nedaudz laima sulas.

Aikāgaršo ieteikums!
Atverot austeres, jābūt uzmanīgam, lai nesavainotos. Tāpēc ieteicams lietot īpašu austeru nazi vai nazi, kas ir gana biezs un izturīgs.

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment