Dzērveņu kēksiņi ar rozmarīnu 12 gabali

Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska rudens vitamīnu recepte.

Sastāvdaļas:

  • Pilngraudu kviešu milti – 2 krūzes
  • Olas – 1 gab.
  • Pūdercukurs – 1 krūze
  • Cepamais pulveris – 1 ēd.k.
  • Smalkā sāls – ½ tējk.
  • Apelsīns – 1 gab.
  • Piens – ½ glāze
  • Izkausēts sviests – 2 ēd.k.
  • Sasmalcināts rozmarīns – 2 ēd.k.
  • Svaigas dzērvenes – 1 ½ glāze
  • Sasmalcināti pekanrieksti – ½ glāze

Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Miltus, cepamo pulveri, sāli un pūdercukuru izsijā caur sietu vismaz divas reizes.
Sakul olas un pievieno apelsīna miziņu un sulu, siltu pienu un izkausētu sviestu.
Sajauc sauso maisījumu ar olu masu un pievieno dzērvenes, rozmarīnu, kā arī pekanriekstus (vai arī jebkurus citus riekstus pēc izvēles)
Pildi masu kēksu formiņās (droši vari pildīt trauciņus līdz augšai, jo kēksiņu tilpums nepalielināsies).
Liec cepties cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment