Pīles cepetis ar apelsīniem – ideja smalkam cienastam uz Ziemassvētku galda

Jau gandrīz pusgadsimtu pīle tiek uzskatīta par vienu no tradicionālajiem ēdieniem uz eiropiešu Ziemassvētku galda. Electrolux Latvia eksperti aicina turpināt seno tradīciju un svētku vakarā pārsteigt ciemiņus ar īpašu pīles cepeti.

Pīles cepetim ar apelsīniem nepieciešamie produkti:

  • 1 pīle (1,6 līdz 2,0 kg)
  • 5 apelsīni
  • 150 ml heresa (Sherry vīns)
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

Pīli notīrīt, ierīvēt ar sāli, pipariem un viena apelsīna mizām. Nomizot trīs apelsīnus, izņemt serdes un sagriezt kubiciņos. Pielikt apelsīnu gabaliņiem ½ tējkaroti sāls, tad piepildīt pīli ar sālītiem apelsīniem un aizšūt. Cepeštraukā pīle jāliek ar muguru uz augšu.

Mērces pagatavošanai izspiest divus palikušos apelsīnus. Pēc tam apelsīnu sulai piejaukt heresu, un ar gatavu mērci pārliet pīli.

Cepetis jācep krāsnī 90 minūtes 180 grādu temperatūrā. Pēc 30 minūtēm pīle jāapgriež un jācep vēl stundu.

Mūsdienu cepeškrāsnis ir aprīkotas ar virkni noderīgu funkciju, kas būtiski atvieglo cepeša pagatavošanu un palīdz pārsteigt viesus ar izcilu cienastu uz svētku galda.

TAGS: , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment