Rīsu kokospiena pudiņš (2 porcijas)

Nepieciešams:

  • Rimi apaļgraudu rīsi – 80 g,
  • Brūnais cukurs – 1 ēdamk.,
  • Kokosa piens – 120 ml,
  • Citrona sula – 1 ēdamk.

Dekoram:

  • Pūdercukurs –1 ēdamk.,
  • Svaigas ogas pēc izvēles – 2 saujas

Pagatavošana laiks: 35 minūtes
Pagatavošana:

1. Noskalo rīsus;
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C;
3. Uzvāri kokosa pienu kopā ar cukuru un citrona sulu;
4. Rīsus ber pudiņa trauciņos līdz pusei;
5. Rīsiem virsū lej uzvārīto kokosa pienu, tā, lai tas nosedz rīsus 1 cm;
6. Liec virsū vāciņu un cep cepeškrāsnī 15 – 20 minūtes;
7. Kad gatavs, noņem vāciņu, uzber pūdercukuru. Ja cepeškrāsns atbalsta grila funkciju, ieslēdz un nedaudz apdedzini pūdercukuru;
8. Pudiņu pasniedz ar svaigām ogām;

Ieteikums!
Pagatavo rīsu pudiņu, izmantojot citus citrusaugļus, cukura vietā liec medu vai bērzu, kļavu sīrupu!

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment