Rudzu maizes zupa ar biezpiena krēmu

Tuvojoties Latvijas 94. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā īpašu, saldu un galvenais – garšīgu maizes zupas recepti:

„Manuprāt, nekas negaršo tik labi, kā pašu mājās – Latvijā – audzēti un ražoti produkti. Tieši tāpēc 18. novembra svinības nav iedomājama bez tradicionālās maizes zupas, kas gatavota no īstas rudzu rupjmaizes, vietējām dzērvenēm un svaiga lauku biezpiena. Lai izdevies Latvijas dzimšanas dienas cienasts!” novēl Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Rudzu maizes zupa ar biezpiena krēmu

Nepieciešams:

Zupai:

  • Rudzu maize – 200 g
  • Rozīnes – 50 g
  • Aprikozes žāvētas – 50 g
  • Dzērvenes žāvētas – 50 g
  • Ūdens – 1,5 glāze
  • Brūnais cukurs – 2 ēd.k.

Krēmam:

  • Biezpiens – 200 g
  • Salds krējums – 100 ml
  • Medus – 2-3 ēd.k.

Karamelizētām dzērvenēm:

  • Krūmu dzērvenes – 2 saujas
  • Brūnais cukurs – 1,5 ēd.k.
  • Ūdens – 100 ml

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Pagatavošana:
Aplej maizi ar ūdeni un nedaudz pavāri līdz tā izšķīst.
Izkās maizes zupu caur sietu, pievieno žāvētos augļus un liec atkal vārīties 2-5 minūtes.
Atdzesē masu un sāc gatavot biezpiena krēmu.
Sajauc biezpienu ar krējumu un cukuru, sablenderē. Ja Tev nav blendera, izspied masu caur smalku sietu.
Krēmu liec ledusskapī līdz pasniegšanai.
Karamelizē dzērvenes – ieber tās katlā, pievieno cukuru, ūdeni, nedaudz pavāri.
Kad ūdens iztvaikojis un dzērvenes pārsprāgušas, noņem tās no uguns.
Kārto desertu burciņā – vispirms zupu, tad karamelizētās dzērvenes un visbeidzot krēmu.

Lai Jums Aikāgaršo!

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment