Rudzu maizes kārtojums burciņā, 1 porcija

Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska rudens vitamīnu recepte.

Sastāvdaļas:

  • Rudzu maize – 2 šķēles
  • Sviests – 1 ēdamkarote
  • Brūnais cukurs – 2 ēdamkarotes
  • Dzērvenes – 3 saujas
  • Saldais krējums – 200 ml
  • Burciņa ar vāku – 500 ml

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Pagatavošana:
Sadrupini rudzu maizi un grauzdē 5 – 10 minūtes 180 grādus karstā cepeškrāsnī
Atdzesē to un samal (vari izmantot arī jau gatavo rudzu maizes rīvmaizi).
Sakarsētā pannā apcep sviestā rīvmaizi, atdzesē.
Saputo saldo krējumu kopā ar 1 ēdamkaroti cukura.
Mērcei saspied 2 saujas dzērveņu ar 1 ēdamkaroti cukuru.
Mērcei pievieno arī veselās dzērvenes.
Kārto desertu burciņā, liekot visas sastāvdaļas kārtās.

Aikāgaršo padomi:
Ja vēlies šo desertu padarīt interesantāku un vēl veselīgāku, cukura vietā izmanto dabīgo medu, bet saldā krējuma vietā, grieķu vai dabīgo jogurtu bez garšas.
Lielogu krūmdzērvenes kļūs sulīgākas, ja tās ielieksi saldētavā uz desmit dienām un tad atlaidināsi istabas temperatūrā.
Dzērvenes ir bagātas ar C vitamīnu, kas palīdzēs cīņai ar dažādām saaukstēšanās slimībām. Profilaksei lieto dzērveņu un medus maisījumu (proporcijā 1:1).

TAGS: , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment