Svaigais pašmāju Ricotta siers

Nepieciešams:

  • Piens – 750 ml
  • Salds krējums (35%) – 250 ml
  • Jūras sāls – ½ tējk.
  • Citrona sula – 2 ēd. k.
  • Marle un siets

Pagatavošanas laiks: 2 h

Pagatavošana:
1.Ielej katliņā pienu un saldo krējumu, pievieno sāli.
2.Uzvāri uz lielas uguns, pēc tam liesmu nogriez mazāku un pievieno citrona sulu – vāri 2 minūtes.
3.Kad piens sarauts vieglās pārslās (biezpienā), noņem katlu no uguns un padzesē 5 minūtes. Masu pārlieku nemaisi!
4.Uzliec sietu ar marli virs lielākas bļodas un ielej tajā siera masu, lai notek piena sūkalas.
5.Ļauj masai atdzist istabas temperatūrā vismaz stundu.
6.Kad siers atdzisis, nogaršo to kopā ar tikko paša cepto pilngraudu piena maizi vai liec siera masu uzglabāšanas traukā un novieto ledusskapī.

Atceries!
Pašgatavoto Ricotta sieru var glabāt ledusskapī līdz pat 2 nedēļām!

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , ,

1 Komentārs

  1. Kasīc saka:

    Kurš tad ir foto autors?! Parasti jau jānorāda, arī tad, ja bilde iegādāta fotobankā.

Leave a Comment