Veģetārais ČILI CON CARNE (4 porcijas)

Nepieciešams:

  • Rimi Četru veidu pupiņas – 400 g,
  • Konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza – 200 g,
  • Šalotes sīpols – 2 gab.,
  • Ķiploks – 4 daiviņas,
  • Burkāns – 1 gab.,
  • Sarkanā paprika – 1 gab.,
  • I love eco tomātu biezenis – 400 ml,
  • Vorčesteras mērce – 2 ēdamk.,
  • Dārzeņu buljons – 200 ml,
  • Kumins (romiešu ķimenes) – 1 tējk.,
  • Brūnais cukurs – 1 ēdamk.,
  • Asais čili – 1 gab.,
  • Citronzāle – 1 gab.,
  • Ingvers – 1/3 tējk.,
  • Sāls un pipari – pēc garšas,
  • Zaļumi (kindza, lociņi, pētersīļi) – 3 saujas,
  • Tortiljas – 8 gab.

Pagatavošana laiks: 45 minūtes
Pagatavošana:

1. Sagriez mazos gabaliņos un apcep sīpolus, burkānu un papriku;
2. Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, kuminu un smalki sagrieztu čili un ķiplokus;
3. Pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāri 10 minūtes;
4. Kad buljons nedaudz novārījies, pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpini visu vārīt līdz masa sāk nedaudz sabiezēt;
5. Pievieno pupiņas un kukurūzu;
6. Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus vai vēl čili;
7. Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljas maizi;

Ieteikums!
Izmēģini gatavo masu ietīt lavašos, pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī.

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment