Zane Vaļicka daudz gatavo mājās un bērnus uz ātrās ēdināšanas iestādēm ved reti


Pretēji mūsdienu tendencēm, kad aizvien vairāk cilvēku izvēlas gaļu uzturā nelietot, aktrise Zane Vaļicka atzīst, ka bez gaļas nevar iedomāties ikdienas maltīti: „Varu iztikt bez smalkmaizītēm, šokolādes vai konfektēm, bet bez gaļas ne. To gatavoju katru dienu, biežāk cepeškrāsnī un pasniedzu nevis ar kartupeļiem un mērci, bet gan ar salātiem.”

Aktrise, apmeklējot „Sky&More” Slow Food zemnieku bioloģiski audzētās produkcijas tirdziņu, iegādājās „Jaunkalēju” rupjmaizi, sviestu un mājas olas: „Olas patērējam diezgan daudz, sestdienas rītos mana ģimene mīl pankūkas, un ikdienā iecienītas ir omletes. Šim vakaram tirdziņā iegādājos jēra gaļu, kas jau iegatavota ar bioloģiskajām garšvielām, un pārdevējs man laipni paskaidroja, kas vēl jāpievieno, lai iznāktu garda maltīte. Turpat nopirku arī aso plūmju mērci, kas gatavota bez sāls un ir ļoti veselīga. Lai arī sāli ikdienā lietojam, tomēr, ja tiek piedāvāts garšīgi pagatavots ēdiens bez sāls, tad vienmēr izmantoju iespēju.”

„Saviem bērniem neliedzu arī našķus un saldumus, bet tikai tad, kad jau notiesāta pamatmaltīte. Es bērniem uzstājīgi nestāstu, kā ir jāēd, bet mācu to caur pagatavoto ēdienu. Mani bērni zina, kas ir garšīgs un veselīgs mājas ēdiens, un savu mīlestību pret viņiem izpaužu, katru dienu gatavojot mājās. Esam bijuši arī „McDonald”, bet to apmeklējam ne biežāk kā reizi gadā,” skaidro Zane.

Zane uzsver, ka arī zivis ir jāēd, lai uzņemtu Omega-3 taukskābes, tādēļ „Sky&More” zemnieku tirdziņa zivju stendā iegādājusies mazsālītu skumbriju ar ķiplokiem, kurās vērtīgo taukskābju esot ļoti daudz.

Ikdienas skaistumkopšanā Zane iecienījusi kokosriekstu eļļu, kuru lieto gan matiem, gan visam ķermenim. Tā esot ne tikai izgatavota no dabīgiem līdzekļiem, bet arī audzēta bioloģiskajā saimniecībā. Zane ir eksperimentējusi arī ar dažādām sejas maskām no dabīgiem līdzekļiem un dārzā pieejamām lietām. Vēl Zane ļoti daudz lieto medu, jo viņas tēvs ir bitenieks, tādēļ medus mājās nekad netrūkst.

18.novembra svētkus Vaļickas ģimenē vienmēr atzīmē īpaši, tiek klāts balts galdauts, un Zane parasti gatavo vistas cepeti, speciālu mērcīti ar tomātiem un ķiplokiem, krāsnī ceptiem kartupeļiem un sautētiem kāpostiem. Nereti uz svētku mielastu arī aicina ģimenes draugus. Šogad svētkus ģimene pavadīšot pie Zanes mammas laukos.

Zane arī atzīst, ka svētkos tomēr sanāk vairāk nobaudīt dažādus gardumus, kurus neatļaujas ikdienā. Taču pēc, piemēram, Ziemassvētkiem, lai atgūtu formu, Zane iesaka braukt uz kalnu slēpot vai snovot, kā arī vairāk strādāt un mazāk prātot par svaru.

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment