Balto pupu biezeņzupa 5 vai 6 personām

Nepieciešams:

  • 800g balto pupu,
  • 1.2kg žāvētas vai sālītas cūkgaļas.

Pagatavošana:

800g balto pupu jāiemērc dienu, pirms tās grib lietot, aukstā ūdenī. 1.2kg žāvētas vai sālītas cūkgaļas uzliek uz uguns ar 3.75l auksta ūdens. Ja gaļa par sāļu, tad pirmo ūdeni, tiklīdz tas vārās, nolej un tā vietā ņem tikpat daudz svaiga ūdens. Zupai nosmalsta putas, tad ieliek pupas un vāra, līdz tās šķīst; tad zupu berž caur rupjāku sietiņu un ielej zupas bļodā, kurā ielikta sagriezta zupas gaļa.

TAGS: , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment