Karamelizēti bumbieri (5 personām)

Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska recepte.
Nepieciešams:

  • Bumbieri 5 gab.
  • Ūdens 1 l
  • Vīnogu etiķis 200 ml
  • Brūnais cukurs 100 g
  • Krustnagliņas 1 sauja
  • Kanēļa standziņas 1 gab.
  • Muskatrieksts ¼ gab.
  • Anīsa zvaigzne 1 gab.
  • Smaržīgie pipari 3 gab.
  • Safrāns šķipsniņa

Mērcei:

  • Cukurs 100 g
  • Saldais krējums 200 ml
  • Sviests 100 g

Pagatavošana:
1.Nomizo bumbierus.
2.Katlā sāc vārīt ūdeni, pievieno vīnogu etiķi, brūno cukuru, krustnagliņas, kanēli, sarīvētu muskatriekstu, anīsa zvaigzni, safrānu, smaržīgos piparus un vāri 3 minūtes.
3.Ūdenī liec veselus bumbierus, tā lai ūdens tos pārklāj , vāri 20 minūtes uz lēnas uguns.
Karameļu mērce:
Katliņā izkausē cukuru un pievieno sviestu. Maisi, lai nepiedeg.
Pievieno saldo krējumu, nedaudz pakarsē un mērce ir gatava.
4.Novārītos bumbierus kārto uz šķīvja, pārlej ar karameļu mērci, dekorē ar svaigām ogām vai pūdercukuru.

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment