Laša sacepums (4 porcijas)

Nepieciešams:

  • Laša fileja – 250 g,
  • Saldēti brokoļi – 200 g,
  • Tomāti – 2 gab.,
  • Kausētais siers Rimi klasiskais – 175 g,
  • Citrons – 1 gab.,
  • Timiāns – 2 zariņi,
  • Ķiploks – 5 daiviņas,
  • Selection by Rimi kārtainā sviesta mīkla – 100 g,
  • Olas dzeltenums – 1 gab.

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Pagatavošana:

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem;
2. Cepeštraukā liec atkausētus brokoļus, tomātu šķēlītes un vidēji lielos gabalos sagrieztu laša fileju;
3. Sarīvē ķiploku un sajauc ar izspiestu citrona sulu, timiāna lapiņām un kausēto sieru;
4. Siera maisījumu lej pāri sagrieztajiem dārzeņiem un lasim;
5. Cepeštrauka malas iesmērē ar olas dzeltenumu un masai pāri liec kārtaino sviesta mīklu;
6. Pārsmērē mīklu ar olas dzeltenumu un tajā izdur ar dakšu dažus caurumiņus;
7. Sacepumu cep cepeškrāsnī 25 minūtes.

Ideja!
Gatavo sacepumu arī ar citām sastāvdaļām – garnelēm, balto zivi, vistas fileju vai dārzeņiem.

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment